Genzo Ekered varustelaukku.

Ruotsalainen Genzo tunnetaan Suomessa VHF puhelimista, mutta merkin takaa löytyy myös muita yhtä laadukkaita ja myös hinnaltaan kohtuullisia tuotteita. Yksi hyvä esimerkki näistä tuotteista on Ekered -varustelaukku.

Laukku ei niinkään ole tarkoitettu kulkemaan metsästäjän mukana metsässä vaan lähinnä tarvittavien tarvikkeiden kuljetukseen kodin, auton tai metsästysmajan välillä. Hyvin lokeroidussa ja muunneltavassa laukussa on helppo kuljettaa esimerkiksi metsästys elektroniikka tai siihen on helppo kasata vaikka eräänlainen selviytymispaketti hätätapauksien varalle.

Valmiiksi pakatussa laukussa tarvikkeet myös säilyvät hyvin järjestyksessä ja niiden varastointi on helppoa. Pakattuna laukku on myös vaivaton ja ennen kaikkea nopea kaapata mukaan metsälle lähdettäessä. Yksi varteen otettava käyttäjäkunta laukulle voisi olla SRVA henkilöt tai muut työkseen metsässä liikkuvat henkilöt jotka joutuvat monesti tekemään nopeita lähtöjä hälyytyksen tullessa.

Rakenteeltaan laukku on hyvin muotonsa pitävä kovan pohjan ja tukevan runko rakenteensa ansiosta. Taskuja ja lokeroita laukussa on vähintään riittävästi, yksi nerokkaimmista on kuitenkin päällä olevat vetoketjulla varustetut taskut antenneille. Näihin taskuihin sopii hyvin esimerkiksi VHF puhelinten tai VHF tutkien antennit ilman että on vaaraa taittumisesta tai vaurioitumisesta.

Sisäpuolelta löytyy kaksi neopreeni taskua joista toiseen sopii hyvin vaikka tähtäinkiikari tai kameran objektiivi. Toinen pienempi soveltuu vaikka aseen lukon kuljetukseen. Sisällä on myös kaksi tarroilla kiinnitettävää siirrettävää väliseinää joilla tila saadaan jaettua moneen eri käyttöön. Laukun hintaan kuuluu myös pieni ensiaputarvike pussi josta löytyy kiristysside, pussi löytyy laukun päädystä punaisella ristillä merkatusta taskusta. Tämä on mielestäni pieni, mutta tärkeä yksityiskohta joka osoittaa että valmistaja on oikeasti miettinyt laukun käyttötarkoitusta ja käyttäjien mahdollisia tarpeita. Pisteet siitä valmistajalle.

Laukun mitat ovat 50x30x30cm ja tilavuutta on 40 litraa. Muuten kooltaan ja mitoiltaan laukku on mielestäni juuri oikean kokoinen, mutta korkeutta saisi olla hiukan lisää sillä suuremmat termospullot eivät sovi laukkuun pystyssä. Painoa laukulla on tyhjänä 2,4kg.

Laukku maksaa 99 euroa joka on mielestäni varsin kohtuullinen kun otetaan huomioon laatu ja käyttö ominaisuudet.

Kommentit

kommentit