Sensegram – Helpotusta riistakameroiden käyttöön!

Kaikki vähänkin riistakameroista kiinnostuneet ovat varmaan kuulleet jos jonkinlaisista ongelmista kameroiden kanssa. Monesti nämä ongelmat mielletään kameroiden huonoon laatuun ja kelvottomuuteen. Todellisuudessa iso osa uusien kameroiden ongelmista johtuu kuitenkin käyttäjistä, tai paremminkin kameroiden käytön monimutkaisuudesta.

Asennuksessa yleisin virhe lienee väärin tiedoin luotu asennustiedosto. Tiedostoon tarvitaan tietoja käytössä olevasta puhelin-/dataliittymästä sekä käytössä olevasta sähköpostista. Jos näiden tietojen syötössä tapahtuu pienikin näppihäiriö tai muu virhe niin lähetys ei toimi.

Toinen yleinen ongelma aiheutuu sähköpostipalvelimien roskaposti suojauksista. Tämä ongelma onkin käyttäjän kannalta hankalin koska sen toteaminen tai korjaaminen on monesti erittäin vaikeaa, ainoaksi vaihtoehdoksi jää monesti kokeileminen toisen palveluntarjoajan sähköpostilla. Monissa tapauksissa tämä kuitenkin aiheuttaa kameran palautuksen takuu korjaukseen, vaikka kamerassa ei todellisuudessa olekaan vikaa.

 

 

Näihin edellä mainittuihin ongelmiin helpotusta tuo muutaman euron kuukaudessa maksava Sensegram palvelu jonka kautta asetustiedoston luominen yleisimpiin kameroihin ja liittymä tyyppeihin onnistuu vaivatta jopa aloittelijalta. Ohjelma luo asennustiedoston automaattisesti ja käyttäjän ei tarvitse tietää muuta kun operaattori ja liittymän numero. Automaattinen tiedoston luominen poistaa lähes kaikki käyttäjästä johtuvat virheet joka osaltaan parantaa mahdollisuuksia onnistua. Ainoa ongelma mikä automaatin kanssa voi syntyä on operaattorin asetukset jotka saattavat vaihdella eri liittymä tyyppien kesken (Saunalahti). Näissä tapauksissa ongelma syntyy kun automaatti ei tunnista liittymän tyyppiä vaan syöttää esivalitut tiedot kameraan menevään tiedostoon. Tämä ongelma ratkeaa kuitenkin soittamalla Sensegram palvelun tukeen.

Toisen yleisimmän ongelman eli palvelinten roskaposti suojaukset Sensegram on ratkaissut omalla palvelimella joka on tarkoitettu pelkästään riista- ja valvontakameroiden kuvien siirtoon. Omalla palvelimella taataan kuvien häiriötön kulku.

 

 

Edellä mainittujen asennukseen ja toimintaan liittyvien helpotusten lisäksi Sensegram palvelu tarjoaa myös helppokäyttöisen kuvien hallinta pilvipalvelun. Palvelu kerää kameroiden lähettämät kuvat asiakkaan tilille jossa asiakas voi käydä niitä katsomassa ja lajittelemassa. Lajitellessa voidaan poistaa joutavat kuvat ja merkitä halutut kuvat sopivilla hakusanoilla. Myöhemmin hakusanoin merkityt kuvat on helppo hakea arkistosta hakukonetta käyttäen. Kyseinen toiminto on erittäin hyvä varsinkin jos omistaa useita kameroita ja kuvia tulee paljon. Palvelun asetuksista pystyy myös valitsemaan haluaako saapuneista kuvista aina ilmoituksen omaan sähköpostiin vai riittääkö vain yksi raportti päivässä. Kuvien jako palveluun kirjautuneille kavereille on myös vaivatonta.

 

Kenelle sitten Sensegram palvelu sopii? Oikeastaan kaikille ketkä haluavat tehdä kameroiden asennuksen ja hallinnan helpoksi, mutta suurimman hyödyn palvelusta saavat sellaiset kenellä kameroita on useita ja kuvia tulee paljon. Hintaa palvelulla on 3,90 -12,90 euroa kuukaudessa, riippuen kameroiden määrästä.

Klikkaa tästä päästäksesi Sensegramin sivuille!

Kommentit

kommentit

ftf_open_type: