11.4.2017 Miian M&M – Variksia ja treeniä!

Kevät on jo pitkällä ja aamuisin on mukava herätä rastaiden iloiseen konserttiin. Huomaa että on kevättä rinnassa niin siellä kuin täälläkin. Kevät on metsästäjälle erilaista nautinnon aikaa kuin esimerkiksi syksy. Aikaa jolloin nautitaan ja huomataan kuinka luonto heräilee talviunestaan kun elämä alkaa uusiutua. On korvia hivelevää kuunnella kiprakassa aamupakkasessa teeren keväistä soidinta tai muuttomatkallaan olevien hanhien kaakatusta. Kevät on aikaa kun tuntuu että elämä voittaa, päivät pitenevät ja valo lisääntyy. Luonto on myös rakastunut kevääseen joka näkyy ja kuuluu.

Tämä kevät on itselleni myös erityinen. Olen aloitellut varisjahdin ja pilkkireissujen ohessa treenaamisen alkukesästä Venäjällä pidettäviin kivääri practicalin MM-kilpailuihin. Tämä on siinä mielessä erityinen kokemus minulle että nämä ovat elämäni ensimmäiset maailmanmestaruuskisat kiväärillä. Olen saanut suuren kunnian ja mahdollisuuden edustaa Suomea maajoukkueessa Lady Open kategoriassa.

Kilpailuaseena minulla on IT-Asepajan rakentama ”Armi proto” AR-15 kivääri. Ase on rakennettu lainsäädännön puitteisssa minulle sopivaksi, mutta pientä ongelmaa aiheuttaa vielä paino. Practicalissa ampujan pitää pystyä liikkumaan ketterästi ja raskas ase aiheuttaa tässä haittaa monille naisampujille. Aseen keventämistä vaikeuttavat laissa määritetyt vähimmäis pituudet joiden muuttaminen vaatii muutoksia myös hallussapitolupaani. Toivottavasti nämä lupa-asiat saadaan pian kuntoon että kisoissa minulla olisi käytössä juuri minun fysiikalleni sopiva ase.

Ampuminen 223 rem kaliiperin kiväärillä on suhteellisen arvokasta joten aseeni on varustettu 22lr vaihtosarjalla. Suurimman osan treeneistä ammunkin halvemmilla 22lr kaliiperin paukuilla. Suuri kiitos pitää antaa myös Lapualle joka sponsoroi maajoukkueelle kisapatruunat tuleviin MM kisoihin. Nämä patruunat ovat arvokas käden ojennus meille ampujille.

Toukokuun loppua kohden tarkoituksenani olisi päästä treenaamaan intensiivisemmin, laukauksia alle ja mahdollisimman paljon. Rutiinia ammuntaan ja aseen kanssa turvalliseen liikkumiseen sekä aseen käsittelyyn. Olen päättänyt tehdä parhaani mihin näissä olosuhteissa pystyn, myöhemmin nähdään mihin se sitten riittää.

Treenaamisen ohessa en ole kuitenkaan unohtanut sisäistä metsästäjääni vaan varisjahti on ollut hyvää vastapainoa ammunnalle. Rentoa erästelyä ja makkaranpaistoa. Tänä keväänä tuntuu kuitenkin etteivät varikset olisi olleet aivan yhtä innostuneet huuhkajalle kun edellisenä vuonna. Syytä saatetaan vain arvailla, mutta oma epäilykseni kääntyy säiden puoleen. Ennen niin hyvät aurinkoiset etelä-tuuliset aamut ovat loistaneet poissa olollaan ainakin täällä Etelä-Karjalassa. Yöt ovat olleet myös yllättävän kylmiä vielä näin huhtikuussakin ja sateisia. Se vaikuttanee varistenkin aamulentoon. Kautemme jatkuu kuitenkin vielä erikoisluvan turvin ja uskon että sopivia kelejä vielä tulee.

Onhan kuitenkin muistettava että aina nuo pudotukset ja lukumäärät eivät ole tärkeitä, vaan kokonaisuus ja tunnelma ratkaisee. Eilenkin aamulla pellon reunassa seurasin upean ainutlaatuista ja kaunista hetkeä. Ihailin kuinka kaksi kaurista nauttivat pellolla aamiaistaan välittämättä ihmisestä josta aivan varmasti olivat tietoisia. Aika ajoin kauriiden päät nousivat pellosta tähystelemään ja kuulostelemaan, mutta mitään kiirettä niillä ei ollut minnekään. Siinä aikani ihastelin ja seurailin noita kauniita eläimiä kunnes taas havahduin variksen rääkäisyyn ja palailin takaisin kyttäyskoppiini jatkamaan varisjahtia.

Näissä merkeissä kevääni on edennyt ja näyttäisi että vauhti vaan kiihtyy. Pääpaino puuhastelussa alkaa keskittyä ammuntaan ja treenaamiseen, mutta toki sen verran käydään aina metsän puolella että pysytään ajantasalla mitä sielläkin suunnalla tapahtuu. Näihin tunnelmiin toivotan lämpöisiä kevätpäiviä kaikille teille.

Teksti & kuvat Miia Kaartinen

Kommentit

kommentit

ftf_open_type: