19.4.2017 Reissun puoliväli ylitetty.

Reissun puolivälin paalu on nyt saavutettu ja ihmetellä pitää, miten huiman nopeasti on aika mennyt. Sopivasti työ merkkistä puuhastelua joskus aamupimeästä illan pimeään ja hieman päällekkin.

Pientä harmia kuluneeseen viikkoon aiheutti flunssa sekä selkävaivat jotka pakottivat pariksi päiväksi petiin, mutta vastoinkäymisistä huolimatta jotain sentään sain tehtyäkin. Ohjelmaan kuului kyttäystornien viimeistelyä ja seinien rakentelua. Kolmehan noita torneja on tullut ja kymmenkunta olisi vielä tuloillaan. Mahtavaa saada vanhat lahot tornit pois ja tilalle uusia turvallisia joihin asiakkaat voi viedä huoletta.

 

Hanhien hätistely pelloilta kuului myös viikon ohjelmaan ja siinä sivussa muutama jääräpäisin päätyi myös pakkaseen, tänäkin aamuna kaksi merkkaria.

Askareiden ohessa kokeilin myös sikojen ruokintaa tulevalla riistapellolla jonne kävin heittämässä muutaman nökkösen maissia. Kuinka ollakkaan illan pimetessä löysin pellolta taskulampun valossa lähemmäs 25 potsia nauttimassa popcorn illallista, paikka on siis hyvä ja toimiva.

Eilen sain vieraakseni pari jo entuudestaan tuttua kaveria täältä ruotsista. He ajelivat tänne noin 300 kilometriä päästäkseen sikapassiin. Heidän saavuttuaan suuntasimme nopeasti kohti torneja sillä ilta hämärtyi vauhdilla. Marcus pääsi koppiin numero yksi ja Linus numero kakkoseen. Leikkimielisesti sanoin Marcukselle että kivääri paukahtaa klo. 21:20. Paukahtihan toki, mutta puolituntia myöhässä ja näin kaatui hänen ensimmäinen sikansa.

Oli mahtavaa seurata kaatajan vilpitöntä iloa ja kuunnella tarinaa kaadosta yhä uudestaan ja uudestaan. Itsellenikin tarttui nuoren miehen iloisuus ja vilpitön riemu. Onhan se upeaa, että oppaan roolissa pystyy tarjoamaan asiakkaille tällaisia elämyksiä.

Tulevan viikon agenda on käydä auttamassa paikan isännän firman muuttoa ja sitten takaisin riistan pariin. Perjantaina tulee yksi asiakas villisikajahtiin ja muutenkin kalenteri alkaa näyttää kohtuullisen täydelle koko minun loppu ajalle täällä. Kuun vaihteessa vain vaihtuu ristikkoon otettava saaliseläin.

Kuvat ja teksti Raimo Kauppila.

Kommentit

kommentit

ftf_open_type: