Ilveksiä ja vappujuhlaa

Vappua edeltänyt viikko kului nopeasti rutiini askareiden parissa puuhastellen. Askareiden lisäksi keskityin tarkkailemaan hyviä passipaikkoja tänään alkavaa kaurispukki jahtia silmällä pitäen. Illalla saapuvat myös ensimmäiset kaurisjahti asiakkaat, osa Rovaniemeltä ja loput Ruotsista.

Pientä päänvaivaa tulevalle jahdille aiheuttaa kuitenkin parina iltana alueen lounaan puoleisella laidalla mourunneet ilvekset, itsekkin kuulin tuon mourun parina iltana. Ilvesten liikkeet alueella ovat vaikuttaneet kauriisiin siinä määrin että jahtia varten valmiiksi suunnittelemani passipaikat eivät nyt välttämättä toimikkaan ja paikkoja joudutaankin ehkä vaihtamaan.

 

Lauantaina havaitsin myös kaksi pukkia joita ilves oli onnistunut haavoittamaan. Toinen pukeista liikkui todella vaivalloisesti, mutta toinen näytti selvinneen pintanaarmuilla. Koko lauantai illan ja sunnuntaipäivän yritin saada loukkaantunutta pukkia ristikkoon lopettaakseni sen kärsimykset, mutta huonoin tuloksin. Pukki pysytteli koko ajan sellaisessa risukossa että hyvän laukauksen ampuminen oli mahdotonta.

Villisikojen osalta tilanne on tällä hetkellä rauhallinen, siat tuntuvat siirtyneen kevään edetessä pois ruokinnoilta. Tämän saivat todeta myös viikonloppuna vieraanani olleet serkukset, Sören ja Erik kaverinsa Eron kanssa. Perjantaina ja lauantaina kolmikko istui ruokinnoilla sitkeästi ilman tulosta. Sikojen sijaan ruokinnoilla viihtyivät vain kauriit, mäyrät ja ketut joita he näkivät molempina iltoina. Sikojen osalta tyhjä viikonloppu harmitti itseäni suuresti, mutta asiakkaat suhtautuivat tilanteeseen kuten metsästäjän kuuluu. Jahti on jahtia ja aina ei saalista vaan tule. Kolmikko päättikin tulla yrittämään jahtia uudelleen syksyllä.

Vappuakin pääsin viettämään paikalliseen tapaan vappukokolla. Kokko näyttää myös olevan hyvä tapa päästä eroon kaikesta vuoden aikana kertyneestä roinasta sekä risuista.

Nyt puuhapöksyt jalkaan ja kauriita ruokkimaan, siivotakin pitäisi ennen kun asiakkaat saapuvat..

Teksti & kuvat Raimo Kauppila

Kommentit

kommentit

ftf_open_type: