Oukitel 10 000 PRO – Paras koiratutka puhelin?

Kyseinen puhelin on herättänyt huomattavaa keskustelua metsästäjien keskuudessa ja tästä syystä päätimmekin ottaa tuotteen myös Erämedian testiimme. Testiä suunniteltaessa päätimme että tämän tuotteen kohdalla emme varo rikkomasta laitetta vaan paremminkin yritämme saada vaurioita aikaan. Mottomme oli siis ”Kaikki ehjä ärsyttää”.

Ensimmäinen positiivinen asia tuli esille heti pakkausta purkaessa, kerrankin tuote on pakattu yksinkertaisesti ja toimivasti niin ettei sen purkamisesta aiheudu kuormalavallista jätettä. Pakkaus oli myös ulkoisesti tyylikäs.

Suuri 5,5″ tuuman näyttö helpottaa karttojen tarkastelua.

Itse puhelimen osalta olemus oli juuri sitä mitä ennakkotiedoissa oli luvattu.. Äijä puhelin josta löytyy kokoa, painoa ja näköä. Paino tuntui aluksi hiukan häiritsevälle varsinkin housuntaskussa, mutta toisaalta eihän puhelinta kukaan ollut koskaan mainostanutkaan rimppakintuille marjanpoimijoille sopivaksi. Ymmärrettävää on että suuri akku painaa.

Ulkonäöltään puhelin vastaa juurikin hyvin äijä imagoa, joskin takana oleva kameran asennuspelti vaikuttaa hiukan halvalle. Takakannesta E-Villen sivuilla kerrotaan humoristisesti sen olevan kestävää vasikannahkaa, mutta liekkö tämän puhelimen kohdalla sattunut olemaan vasikat loppu ja tilalle oli tainnut osua kopiota siitä kuuluisasta aasinnahasta. Idea sinänsä on hyvä koska hiukan nihkeä pinta on erittäin hyvä monessakin tilanteessa.

Suurin yllätys puhelimen osalta tuli kuitenkin käytettävyyden kanssa. Vannoutuneena iPhone käyttäjänä kokemukseni Android käyttöjärjestelmää käyttävistä puhelimista eivät ole aiemmin olleet kovin mairittelevia, mutta nyt tapahtui poikkeus. Oukitel ja siihen asennettu Android 7.0 järjestelmä todellakin toimivat aivan kuten niiden kuuluukin nopeasti ja häiriöttömästi. Johtuneeko tämä siitä että itse ohjelmisto on riisutumpi kuin muissa ns.”laatu”puhelimissa? Käytettävyydessä tärkeä yksityiskohta oli myös kosketusnäytön toiminnan tarkkuus ja vaste sormen liikkeisiin.

Testin tarkoitus kun oli testata puhelinta juuri koiratutka käyttöä silmällä pitäen niin ensimmäisenä mieleen tuli kylmänkesto ja ominaisuudet kylmässä. Vaikka kesä onkin ollut sateinen ja osittain kylmä niin luonnon olosuhteet tähän eivät kuitenkaan riittäneet joten avuksi otettiin pakastearkku. Puhelin laitettiin siis pakastimeen Trackerin seuranta ohjelma päällä niin ettei näyttö ollut kuitenkaan kokoaikaa käytössä. Käyttöä simuloitiin niin että puhelinta käytettiin noin 5-6 kertaa päivässä paikannukseen sekä soittamiseen, siihen myös soiteltiin noin 15 kertaa vuorokaudessa. Ihan aktiivisinta tutkakäyttöä tämä ei tietenkään vastaa, mutta kokeen keston puolesta tulos oli kuitenkin kiitettävä.

Testin tulos :

Päivä 1 klo. 11:30 akku 91%, puhelin pakastimeen.

Päivä 2 klo. 11:30 akku 74%.

Päivä 4 klo. 13:30 akku 43% puhelin pois pakastimesta.

Päivä 6 klo. 16:30 akku 3%.

Eli käyttötunteja yht. 125h joista 74h pakastimessa.

Tulos oli siis varsin hyvä ja sen perusteella voidaan olettaa että puhelimen pitäisi kestää yhdellä latauksella ainakin kaksi 8h metsästyspäivää normaali GPS käytöllä kylmissäkin olosuhteissa. Tärkeä huomio oli myös että puhelimen kosketusnäyttö ei kangistunut missään vaiheessa testiä vaan toimi koko ajan häiriöttä. Epäilyksemme oli myös että puhelin saattaa rikkoutua kun se otetaan pois pakastimesta ja kaikki siihen kertynyt jää sulaa, näin ei kuitenkaan tapahtunut joten se kertonee myös jotain laadusta ( tai tuurista?). Kyseessä ei kuitenkaan ole vesitiivis puhelin.

Oukitelin 13MP kamera riittää hyvin päivän valossa tapahtuvaan kuvaukseen.

Lopuksi jos kokonaisuudesta lähdetään hakemalla hakemaan vikoja niin suurimpana puutteena pidämme juurikin vesitiiviyttä sillä se tekisisi Oukitelistä ehdottoman koiratutka puhelinten kunkun. Toisaalta akun kesto on koiratutka käytössä niin tärkeässä roolissa että sillä Oukitel ohittaa monet vesitiiviit kilpailijat heittämällä. Vielä kun ajatellaan puhelimien hintoja niin yhden vesitiiviin huippu puhelimen hinnalla saa kaksi Oukitelliä niin valinta lienee selvä..

ps. Harvoin ollaan epäonnistuttu rikkomisessa, mutta nyt niin kävi..

Tästä linkistä pääset tutustumaan teknisiin tietoihin sekä ostamaan tuotteen!

Teksti & kuvat Tommi Kosonen & Pekko Heimola

Kommentit

kommentit

ftf_open_type: